Hoe maak je je klaar voor de zomer

De zomer is de perfecte gelegenheid om te pronken met je lichaam en je zelfverzekerd in je vel te voelen. Met slechts een paar simpele aanpassingen zie je er binnen de kortste keren op het best uit! Hier zijn enkele tips om je lichaam zomerklaar te maken.
Zomer klaar worden

Eet gezond eten

Gezond eten is om vele redenen belangrijk. Ten eerste helpt het eten van een voedzaam dieet ervoor te zorgen dat het lichaam alle vitamines en mineralen krijgt die het nodig heeft om goed te functioneren. Ten tweede kunnen gezonde eetgewoonten chronische ziekten zoals hartaandoeningen, diabetes en kanker helpen voorkomen. Ten slotte heeft onderzoek aangetoond dat mensen die gezond eten over het algemeen meer energie en een grotere mentale helderheid hebben dan degenen die dat niet doen. Hoewel er veel verschillende manieren zijn om gezond te eten, zijn enkele basistips onder meer het opnemen van veel fruit, groenten en volle granen in het dieet, het kiezen van magere eiwitbronnen en het beperken van de inname van suiker en ongezonde vetten.

Oefen regelmatig

Regelmatige lichaamsbeweging heeft tal van voordelen voor zowel het lichaam als de geest. Lichamelijk helpt lichaamsbeweging om het hart en de longen gezond te houden, het energieniveau te verhogen en een gezond gewicht te behouden. Lichaamsbeweging helpt ook om stress, angst en depressie te verminderen en kan de cognitieve functie verbeteren. Bovendien is aangetoond dat lichaamsbeweging de slaapkwaliteit helpt verbeteren. Om al deze redenen is het belangrijk om lichaamsbeweging een vast onderdeel van de routine te maken. Zelfs een matige hoeveelheid lichaamsbeweging, zoals 3 keer per week 30 minuten wandelen, kan aanzienlijke voordelen hebben.

Drink veel water

Het is geen geheim dat water essentieel is voor het menselijk leven. Elke cel in ons lichaam heeft water nodig om goed te kunnen functioneren, en we vertrouwen op water voor alles, van het reguleren van onze lichaamstemperatuur tot het wegspoelen van gifstoffen. Gezien het belang van water is het geen verrassing dat we er elke dag veel van moeten drinken. De Institutes of Medicine beveelt aan dat mannen minstens 3,7 liter (ongeveer 15 kopjes) vocht per dag consumeren, terwijl vrouwen moeten streven naar 2,7 liter (ongeveer 11 kopjes). Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle vloeistoffen gelijk zijn gemaakt en dat water de beste keuze is om gehydrateerd te blijven. Andere dranken, zoals koffie en frisdrank, kunnen het water zelfs uitputten, dus zorg ervoor dat je de hele dag door voldoende gewone H2O drinkt.

Krijg genoeg slaap

De meeste mensen hebben ongeveer acht uur slaap per nacht nodig. Sommige mensen hebben echter meer of minder nodig, afhankelijk van hun leeftijd, levensstijl en gezondheid. Slaap is belangrijk voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het helpt het lichaam zichzelf te herstellen en te genezen, en het stelt de hersenen ook in staat om te rusten en herinneringen te consolideren. Gebrek aan slaap kan leiden tot problemen zoals vermoeidheid, prikkelbaarheid en concentratieproblemen. Op de lange termijn kan het ook het risico op het ontwikkelen van chronische aandoeningen zoals obesitas, hartaandoeningen en diabetes verhogen. Dus als je moeite hebt om genoeg gesloten ogen te krijgen, overweeg dan om wat veranderingen in je levensstijl aan te brengen. Zorg voor een vaste bedtijdroutine, vermijd cafeïne in de avond en creëer een ontspannende omgeving in je slaapkamer.

Blijf positief en heb een goede instelling

Wat het leven ook op je pad brengt, het is belangrijk om een ​​positieve houding te behouden. Waarom? Omdat onderzoek heeft aangetoond dat mensen met een positieve kijk over het algemeen gelukkiger en gezonder zijn dan mensen die zich richten op het negatieve. Bovendien kan een goede houding besmettelijk zijn, waardoor de kans groter is dat de mensen om je heen ook een zonnig karakter hebben. Ten slotte stelt een positieve kijk je in staat om de zilveren voering te zien in moeilijke situaties, waardoor ze minder angstaanjagend en beter beheersbaar lijken.

Draag zonnebrandcrème om je huid te beschermen tegen de zonnestralen

De meeste mensen weten dat ze zonnebrandcrème moeten dragen om hun huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Velen realiseren zich echter niet hoe belangrijk het is om dagelijks zonnebrandcrème te gebruiken. Ultraviolette (UV) stralen kunnen vroegtijdige veroudering, rimpels en zonnevlekken veroorzaken. Bovendien zijn UV-stralen de belangrijkste oorzaak van huidkanker. Gelukkig kan zonnebrandcrème helpen om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Zorg er bij het kiezen van een zonnebrandcrème voor dat je er een kiest met een SPF van minimaal 30 en een breedspectrumbescherming biedt. Breng zonnebrandcrème royaal aan op alle blootgestelde delen van de huid en breng elke twee uur of na het zwemmen of zweten opnieuw aan.

Gebruik een hoed of zonnebril om je ogen te beschermen tegen de zon

Iedereen die wel eens een dagje aan het strand heeft doorgebracht, weet hoe belangrijk het is om je ogen te beschermen tegen de zon. UV-stralen kunnen op korte termijn problemen veroorzaken, zoals door de zon verbrande ogen en langdurige schade aan het hoornvlies, het netvlies en de lens. Na verloop van tijd kan deze schade leiden tot staar, maculaire degeneratie en andere ernstige aandoeningen. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige manieren om je ogen te beschermen tegen de zon. Het dragen van een hoed of zonnebril met UV-bescherming kan helpen om de ogen te beschermen tegen schadelijke stralen. En als je je zorgen maakt over dichtgeknepen ogen in de zon, overweeg dan om een ​​zonnebril op sterkte te kopen. Ze helpen niet alleen om je ogen te beschermen, maar ze maken het ook gemakkelijker om duidelijk te zien op heldere dagen. Ook past een zonnebril gemakkelijk in je tas en hoef je deze dus niet onhandig bij je te dragen.

Lees hier meer over wat echt onmisbaar in je tas is! Zo ga je altijd voorbereid op weg.

Probeer te ontspannen en te genieten deze zomer!

De zomer is de perfecte tijd om achterover te leunen, te ontspannen en van het leven te genieten. Doe je best om tijd door te brengen met vrienden en familie, nieuwe plekken te ontdekken of gewoon een pauze te nemen van je dagelijkse routine. Vergeet niet om ook wat tijd voor jezelf te nemen! Zoek activiteiten waarbij je je tegelijkertijd ontspannen en energiek voelt. Denk hierbij aan yoga, meditatie, tijd doorbrengen in de natuur of luisteren naar je favoriete muziek. En vergeet niet veel water te drinken en zonnebrandcrème op te doen!

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens