De beste manieren om je huis te organiseren en opgeruimd te houden

Wanneer je huis een ongeorganiseerde bende is, kan het erg lastig zijn om alles opgeruimd te houden. Waar moet je beginnen? Bij ons ben je aan het juiste adres voor een aantal tips die je helpen om aan de slag te gaan. 
Manieren om je huis te organiseren

Planning 

Plan in wanneer je gaat beginnen met het organiseren en opruimen van je huis. Maak een realistische schatting van hoeveel tijd je nodig hebt voor het onderhanden nemen van je huis. Plan je er namelijk te weinig tijd voor in, krijg je het niet op tijd af. Dit zorgt ervoor dat je meestal geen zin hebt om er opnieuw aan te beginnen. Plan efficiënt, zo hoef je er niet nog een andere dag op terug te komen. Zorg voor een duidelijke planning, maak genoeg tijd vrij. 

Takenlijst

Een van de eenvoudigste manieren om bij te houden wat je wilt doen op een dag is door het maken van een takenlijst. Schrijf een aantal taken op die je gedaan wilt hebben op die dag, hierdoor heb je een duidelijk overzicht. Wanneer je een taak vervuld hebt van je lijst, neem je even een momentje voor jezelf. Zo blijf je gemotiveerd om je taken te vervullen en wie weet heb je ze binnen een ogenblik allemaal vervuld. 

Verminderen van spullen

Het is van belang om je aantal spullen in huis te verminderen. Vaak gebruik je niet eens meer dan de helft van wat je in huis hebt. Met de gedachte ''maar wat als ik het toch ineens nodig heb?'' liggen je spullen al snel jaren ongebruikt in huis. Ga al je spullen een voor een na. Mocht je ze een lange tijd niet gebruikt hebben, doe ze dan weg. Ze nemen onnodig plek in beslag en zorgen voor een ongeorganiseerd huis. Ook zorg je met minder spullen in huis, gemakkelijker voor een persoonlijke stijl in je interieur.

Lees hier meer over hoe je een persoonlijke stijl voor je interieur kunt creëren.

Per kamer 

Organiseer je huis en ruim op per kamer, zo blijven je spullen georganiseerd en weet je precies waar, in welke kamer, ze thuis horen. Daarnaast zorgt dit voor minder stressvolle situaties tijdens het opruimen, je houdt overzicht op de huidige situatie. Begin op de plekken in huis die je het meest als een rommel ervaart, zo pak je meteen het probleem effectief aan en zul je de meeste verandering zien. Wanneer je deze duidelijke veranderingen ziet, blijf je gemotiveerd om zo door te gaan.

Of je nu je hele huis onderhanden wilt nemen of wilt beginnen met een kleine kamer, deze tips zullen een begin zijn om je op weg te helpen naar een georganiseerd en opgeruimd huis. 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens