Waarom bewegen?

Dat regelmatig en voldoende bewegen belangrijk is, dat weet iedereen natuurlijk. Maar is ook bekend waarom dat bewegen zo goed is? Je blijft natuurlijk op gewicht en fit als je regelmatig en voldoende beweegt (en gezond eet), maar er zijn natuurlijk nog veel meer redenen waarom bewegen zo belangrijk is. Vandaag bespreken we daarom een aantal redenen waarom bewegen een must is.
Waarom bewegen

Feeling good

Naar onze mening is het goed voelen door te bewegen één van de belangrijkste redenen om lekker te bewegen. Door te bewegen maakt het lichaam namelijk stofjes aan die er voor zorgen dat je je goed voelt. Daarom voel je je na een goede workout goed!

Gezondheid

Beweging heeft natuurlijk invloed op het gewicht. Maar ook is de kans op ziekten kleiner wanneer je regelmatig en voldoende beweegt. Door het gewicht gezond te houden, is de kans op bijvoorbeeld welvaartsziekten kleiner. Natuurlijk speelt hier de gehele leefstijl mee. Gezonde voeding, niet roken, geen drugs en beperkt gebruik van alcohol zijn dus ook belangrijk. Ook heeft dit natuurlijk invloed op de weerstand en zorgt voor het verminderen van stress!

Lees hier ook eens over het verminderen van stress met behulp van Lego.

Conditie

Door te bewegen bouw je ook conditie op. Als je net begonnen bent met bewegen, kan het wat zwaar zijn en zit je misschien nog niet op het niveau dat je zou willen zitten. Maar door door te zetten en er voor te gaan kan dit wel! En dan kan je zelfs nog verder groeien. Let er wel op dat je niet in één keer te veel doet, want hierdoor kan je blessures oplopen en dan ben je weer verder van huis.

Sexy

Je leest het goed, door te bewegen kan je je meer sexy gaan voelen. Je lichaam wordt strakker en fitter door de spieren die je aan het kweken bent (en denk nou niet meteen aan een lichaam van een bodybuilder, want vrouwen hebben hier gewoon geen aanleg voor). Door de spieren verbrand je ook nog eens meer energie!

Energie

Bewegen kost natuurlijk energie, maar je krijgt er ook energie voor terug. Je kan meer aan en je voelt je lekkerder in je vel. Dit laatste zorgt er ook al voor dat je meer energie hebt. Want wanneer je niet lekker in je vel zit, kan dit ook erg vermoeiend zijn. En omdat je hoogstwaarschijnlijk ook beter zal slapen door regelmatig en voldoende te bewegen, zal dit ook weer meer energie geven.

Genoeg redenen dus om lekker te bewegen!

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens