Stedentrips voor het najaar 

Het najaar is de perfecte tijd om een stedentrip te maken. Veel mensen hebben hun vakantie al gehad. Het is dus lekker rustig en de prijzen dalen enorm. Daarnaast is het weer deze maanden perfect voor een stedentrip. De echte hitte is voorbij, maar slecht weer is het nog niet. Lees hier alles over de leukste steden voor een stedentrip en waarom. Alle steden zijn vol klassieke bezienswaardigheden, historische pracht en praal en hebben veel sfeer. Deze steden zijn ideaal voor het najaar, maar ook leuk om in de lente, zomer en winter te bezoeken. 
Stedentrips voor het najaar

Lissabon 

Lissabon is de meest romantische Europese stad voor een stedentrip. Met schilderachtige straatjes vol reliëf, maar ook pleinen vol met terrassen en fonteinen. Lissabon is de Portugese hoofdstad. De stad strekt zich uit over zeven heuvels. Je moet het niet erg vinden om veel te lopen. De stad is prachtig, maar erg heuvelachtig. Je kan er uren ronddwalen en je ogen uitkijken. Lissabon ligt in het zuiden, in het najaar is het er beter uit te houden dan in de zomer. Het ideale weer voor een stedentrip naar Lissabon is het najaar. 

Edinburgh 

Van het zuiden van Europa gaan we naar het noorden. In het mooie Schotland vind je de prachtige stad Edinburgh. Het voelt alsof je terug in de tijd gaat. Er zijn zoveel bezienswaardigheden, kerken, kathedralen, kastelen en parken. Daarnaast kun je er ook goed shoppen. De stad is rijk aan kleine boetiekjes. Je kan Edinburgh niet verlaten als je niet naar de pub bent geweest. Kortom, Edinburgh is de stad voor alles. Je kan er veel bezichtigen maar ook heel leuk shoppen. 

Sevilla

Het najaar is de tijd om Sevilla te bezoeken. De stad heeft namelijk het warmste klimaat van Spanje, in de zomer is het daar bijna niet uit te houden. Ideaal om dus in het najaar te gaan, in de wintermaanden is het daar gemiddeld 16 graden. Sevilla staat vol met prachtige historische gebouwen en sfeervolle pleinen. Je kan hier het oudste paleis van Europa vinden. Naast prachtige paleizen en kathedralen vind je hier de gezelligste tapasbars, waar je heerlijk kan eten na een lange dag door de stad struinen. 

Londen 

Londen is de stad waar je zo bent, vanuit Nederland. Deze aantrekkelijke stad staat vol met monumenten, kerken, paleizen, parken en musea. Door de jaren zijn er veel bezienswaardigheden bijgekomen. De stad bestaat namelijk al 2000 jaar. Naast de vele bezienswaardigheden kun je ook goed shoppen in Covent Garden, Oxford Street en in Mayfair. De stad biedt een goede afwisseling. Als je in de winter gaat, is de hele stad versierd met sfeervolle kerstverlichting. 

Florence

Florence is de stad die je in Italië moet bezoeken. De stad is romantisch, betoverend en erg levendig. De straten zijn gevuld met terrasjes, pizzeria’s en ijssalons. Florence is de bakermat van de Renaissance: Beroemde schrijvers, wetenschappers en kunstenaars hebben in deze prachtige stad gewoond. Hierdoor barst de stad van bezienswaardigheden, je moet van tevoren goed weten wat je allemaal wilt zien. In het najaar heeft de stad nog een aangename temperatuur, de perfecte temperatuur voor een stedentrip. 

Wenen

Wenen is niet de bekendste stad voor een stedentrip. Maar het heeft een rijke historie. Deze historie is terug te vinden in de prachtige musea en historische gebouwen. Daarnaast is Wenen de stad van de klassieke muziek. In de stad woonden veel beroemde componisten. Naast de vele bezienswaardigheden kun je er heerlijk eten. Een prachtige stad voor een stedentrip. 

Naast deze steden zijn er natuurlijk nog andere prachtige steden die je kunt bezoeken. Maar deze steden zijn een must om te bezoeken. De prachtige gebouwen, indrukwekkende kathedralen, de mooie pleinen en het lekkere eten maken deze steden de perfecte plekken voor een stedentrip. Houdt wel altijd rekening dat je met een stedentrip veel zal lopen. Neem dus schoenen mee waar je de hele dag op kunt lopen. Houdt daarnaast het weer van je bestemming goed in de gaten, in het najaar kan het weer nog flink schommelen.
 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens